Üdvözöljük a Gyógyüzletben! Tudjon meg többet Rólunk!

Folyamatosan töltjük fel gyógyászati segédeszköz termékeinket!

Kérdése van? rendeles@gyogyuzlet.hu / Elérhetőségeink

Lábápolás?

Bütyök? Kalapácsujj? Benőtt köröm? Harántsüllyedés? Lúdtalp? Találja meg a megoldást itt!

Fontos megjegyezni:

Az itt leírt információk nem minősülnek orvosi tanácsadásnak. Sérülés esetén mindig forduljon szakorvoshoz, aki a diagnózis felállítása után segít kiválasztani a megfelelő segédeszközt.

Hallux Valgus - Bütyök

A bütyök a nagylábujj ízületének deformitása, melynek során a nagylábujj befelé hajlik, a kisujjak felé. Ez egy csontos kinövéshez vezet a nagylábujj tövénél, ami fájdalmat és gyulladást okozhat.

A bütyök kialakulásában a leggyakoribb szerepet a helytelen cipőválasztás játssza. A szűk, hegyes orrú cipők nyomást gyakorolnak a nagylábujjra, és hajlamosítják a bütyök kialakulására. Ezen kívül a lúdtalp, genetika, terhesség, betegség és egyéb okai is lehetnek a bütyök kialakulásának.

A bütyök tünetei:

 • Fájdalom a nagylábujj tövénél
 • Gyulladás és duzzanat
 • Vörösség
 • Kemény bőrkeményedés a bütyökön
 • A nagylábujj befelé hajlik
 • Nehézség a cipőviselésben

Mi segít a kezelésben?

Kalapácsujj

A kalapácsújj a lábujjak ízületeinek kóros elváltozása, melynek során a lábujj középső ízülete felfelé, míg a végső ízülete lefelé hajlik, emiatt az egész lábujj egy kalapács fejére hasonlít. Ez a deformitás nem csupán esztétikai problémát okoz, de fájdalommal, gyulladással és cipőviselési nehézségekkel is járhat.

A kalapácsújj kialakulásában a legfőbb szerepet a helytelen cipőválasztás tölti be. A szűk, hegyes orrú cipők nyomást gyakorolnak a lábujjakra, és hajlamosítanak a deformitás kialakulására. Ezen kívűl genetika, terhesség, lúdtalp, vagy egyéb okai is lehetnek a kalapácsujj kialakulásának.

Tünetei:

 • Fájdalom a lábujj ízületeiben
 • Gyulladás és duzzanat a lábujj körül
 • Vörösség
 • Bőrkeményedés a lábujjak tetején vagy alján
 • A lábujjak befelé görbülése
 • Nehézség a cipőviselésben

Mi lehet a megoldás a kezelésében?

Harántboltozat süllyedés

A harántboltozat a láb elülső részén, a lábujjak tövénél található ív, melynek íves formája kiemelkedő szerepet játszik a testsúly egyenletes eloszlásában és a járás dinamikájában. A boltozatot szalagok, izmok és csontok bonyolult együttese tartja fenn, biztosítva a láb rugalmasságát és stabilitását.

A harántboltozat süllyedése:

A harántboltozat süllyedése ezen ív ellapulását jelenti, melynek következtében a láb elülső része kiszélesedik, a lábujjak töve terhelődik, és a talppárna zsírszövete elmozdulhat. Ez a deformitás nem csupán esztétikai problémát okoz, de fájdalommal, bőrkeményedéssel, sőt járásbeli nehézségekkel is járhat.

Mi mit javasolunk a probléma kezelésére?

Lábujj surlódás, benőtt köröm stb.

Különböző lábujjproblémákra, mint a benőtt köröm, lábujjak közti surlódás, tyúkszem, vízhólyag, és egyéb problémákra különböző lábujjvédőkkel, távtartókkal szolgálunk kezelésre.

Kérdése Maradt?

Ne habozzon felkeresni kollégáinkat a megadott telefonszámok egyikén, (Kapcsolat oldal) vagy írja meg kérdését nekünk itt. Kollégáink, amint tudnak válaszolnak a kérdésére.